DRAWn to poetry met Noema Celeste Neijboer
The Big Draw Nijmegen september 2016 september 2018
Nijmeegse Kunstnacht september 2016
Opening Kunst uit eigen huis september 2016
Ervaar de kracht van tekenen, als middel voor expressie, maar ook een vorm van onderzoek. The Big Draw is een wereldwijd festival waarbij letterlijk iedereen, kunstenaar en niet- kunstenaar, uitgenodigd wordt mee te tekenen in een wereldwijde tekenhappening. Ook in 2018 heb ik een bijdrage geleverd aan de Big Draw, met "50 tinten Groen"
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
caption
Ten behoeve van de Nijmeegse Kunstnacht 2016 heeftt mijn werk "Es fehlt etwas" deel uitgemaakt van een performance. Het was een samenwerkingsproject met studenten van ArtEZ Muziektheater en andere kunstenaars uit De Smeltkroes.
In de vormgeving is ervoor gekozen de variatie aan kunstenaars in combinatie met het "eigen huis" staan centraal in .beeld te brengen. In de vormgeving is bij de huisstijl van de opdrachtgever aangesloten. "Geborgenheid" Verbinden gaat ook over de kracht van multidisciplinair werken, samenwerken met kunstenaars van diverse achtergronden. Ten behoeve van de opening van "Kunst uit eigen huis" heb ik de choreografe Danielle Thunnissen en operazangeres Ina Boersma bij elkaar gebracht om een interactie aan te gaan met mijn werk. Danseres Lisa van Vucht heeft de choreografie uitgevoerd. Frank van Merwijk was verantwoordelijk voor de begeleiding op de piano .
Noema Celeste Neijboer, cultuurwetenschapper en dichter, en ik versterken elkaar in een gezamenlijk performance. Noema spreekt haar poezie, ik dwaal al tekenend mee op haar woorden en stem. Het is een prachtige verbinding!